Associació Catalana
de Meteorologia

TETHYS, revista de meteorologia - Núm. 0    

Tethys > núm. 0 > editorial

TETHYS, un nou projecte
EDITORIAL

Davant vostre teniu el n˙mero zero d’una revista senzilla per˛ que neix amb la voluntat de convertir-se en un punt de referŔncia meteorol˛gica de la MediterrÓnia. Un dels seus principals objectius Ús divulgar amb rigor cientÝfic tota mena de coneixements sobre la meteorologia i la climatologia de la MediterrÓnia i, en particular, de la MediterrÓnia occidental.

Amb un format simple i aprofitant les possibilitats dels nous mitjans de comunicaciˇ, pretenem que el lector pugui consultar amb rapidesa els darrers treballs que vagin sortint a la llum, aixÝ com tambÚ informacions, activitats i d’altres temes afins que progressivament s’hi aniran incorporant.

Tethys Ús el nom de l’antiga conca mediterrÓnia que fa milions d’anys es va formar en separar-se el continent EurosiberiÓ del continent AfricÓ. Amb el temps es va acabar tancant fins a l’estat actual. Per aix˛, la present revista pren aquest nom. De la mateixa manera que antigament Tethys era el mar com˙ a la majoria dels continents que actualment coneixem, tambÚ volem que aquesta revista sigui un punt en com˙ per a tothom que estigui interessat per la meteorologia i la climatologia, tant del mˇn professional com l’amateur.

Per a que l’idioma no sigui un obstacle a la circulaciˇ flu´da dels coneixements, hi ha el ferm prop˛sit que el contingut de la revista sigui accessible en diverses llengŘes. Si les gestions que la direcciˇ de la revista porta a terme amb una instituciˇ arriben a bon terme, esperem veure acomplit aquest prop˛sit pel que fa al catalÓ i castellÓ en el primer n˙mero.

Aquesta Ús una iniciativa mÚs de l’Associaciˇ Catalana de Meteorologia (ACAM). Una revista que ha nascut del neguit dels seus mebres per a que la meteorologia mediterrÓnia sigui cada cop menys "endimoniada, capritxosa i autÓrquica", tal com la va definir en J.M. JansÓ.

Estem oberts a tothom qui vulgui aportar les seves experiŔncies i coneixements. De fet, la nostra funciˇ consistirÓ en coordinar i supervisar la seva elaboraciˇ, ja que esperem que la revista es nodreixi majoritÓriament de les contribucions dels lectors.

Tethys > núm. 0 > editorial